20.07.2024

Американската академия за театрално и филмово изкуство ще обяви номинациите за „Оскар“ на церемония в Лос Анджелис. Тя ще започне в 15:20 ч. българско време и ще се излъчва на живо на nova.bg.

Имената на претендентите ще бъдат съобщени от американската актриса Трейси Елис Рос, която изигра главната роля в комедийния сериал „Girlfriends“ (2000-2008), и американския актьор от пакистанския произход Кумайл Нанджиани, участвал в „Силиконовата долина“ (2014).

Наградата се присъжда в 24 категории, включително „Най-добър филм“, „Най-добър режисьор“, актьорски номинации за главни и поддържащи роли, „Най-добър чуждоезичен филм“, „Най-добър анимационен филм“ и др. Мелодрамата на Брадли Купър „Роди се звезда“, драмата на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон „Рома“ и лентата на Питър Фарели „Зелената книга“ са с най-големи шансове за „Оскар“ в категорията „Най-добър филм“, сочат прогнозите на критиците.

След официалното обявяване на номинираните (от 5 до 10 в категорията „Най-добър филм“ и по 5 в останалите категории) се провежда вторият етап на гласуване, по време на който членовете на Американската филмова академия ще определят победителите. Това ще се случи до 19 февруари.

91-та церемония по връчването на наградите на Академията ще се проведе на 24 февруари 2019 г. в Dolby Theater (Холивуд, Лос Анджелис).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *