Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени

5 алтернативи на изтриването на приятели във Facebook

 Един проблем, с който всеки потребител на Facebook рано или късно се сблъсква, са прекалено многото и доста досадни приятели. Разбира се, премахването на съответния човек от списъка на приятелите винаги решава нещата, но както Mashable припомня, има и по-удобни алтернативи на това.

1. Скрийте техните истории и постове

Ако видите някой прекалено дразнещ пост от типа на „снощи се напих като кирка“ или фотосесия на новия пиърсинг на някого, може да го премахнете от вашия новинарски поток съвсем лесно. Всичко, което трябва да направите е да кликнете на стрелката в горния десен ъгъл на поста и да изберете „Hide“. Ако се налага може дори да уведомите администраторите на Facebook за този пост или пък да го маркирате като спам. На свой ред социалната мрежа ще ви предложи да промените видовете ъпдейти, които да получавате от въпросния приятел и начина, по който да организирате новинарския поток.

2. Управлявайте новинарския поток

Ако изберете опцията „Organize Who You See in News Feed“, Facebook ще ви преведе през кратък и опростен процес, чрез който да организирате новините, които получавате. Сайтът ще ви покаже с кои приятели и мрежи не сте общували напоследък и вие съответно ще може да изберете дали да ги ограничите още повече или да им дадете приоритет.

3. Ъпдейти от приятели

Ако някой от приятелите ви присъства прекалено често във вашите новини, кликнете отново на „Hide“. От там може да промените онова, което да виждате занапред – по-малко ъпдейти по принцип, само снимки или ъпдейти на статуса или нещо друго.

4. Използвайте ограничителните листове

Facebook създаде два ограничителни листа, за да не се налага да губите приятели само заради дребни неудобства. Ако поставите някого в „Restricted“ листа, той ще вижда само общодостъпните ви ъпдейти. Ако го преместите в „Acquaintances“ листа, това ограничава информацията, която виждате за този човек. За да прегледате двата списъка или да направите съвсем нов, намерете и кликнете на Friends менюто в лявата част на главната страница. За да добавите приятели, кликнете на конкретен списък и въведете желаните имена в дясната страна под On This List.

5. Постове само за избрани

Ако се готвите да напишете нещо, за което предполагате, че ще предизвика противоречиви реакции, може да ограничите хората, които ще го видят. Това е чудесно решение за конкретни ситуации и никой от приятелите ви няма да се обиди. Просто кликнете на падащото меню, което се появява до бутона за поста в ъпдейт на статуса. Опцията „Custom“ випозволява да скриете поста от някои хора.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *