Оставиха зад решетките „муле“ на ало-измамници

Споделете лесно и бързо тази публикация

Съучастник в телефонни измами получи от Районния съд в Пазарджик най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. 21-годишният Йосиф Куртев от село Звъничево е уличен в посредничество при престъпна схема срещу 84-годишна пазарджиклийка.

Според адвоката на Куртев той самият бил излъган, тъй като смятал, че ще работи във фирма за алуминиева дограма, прибраните от жертвите пари били капаро за монтажа. Дори опитал да се откаже, но „работодателите” му го заставили да продължи със заплахи както за него, така и за семейството му.След задържането му той се опитал да съдейства на полицията, заяви още защитникът.

В момента, когато получил позвъняване от поръчителите на измамите, подал апарата на униформените, но те не се възползвали да разберат повече за организираната група. Не пожелали и да го оставят да пътува до Русе, като го проследят, за да ги заведе до истинските извършители.

Йосиф бе задържан в средата на януари. Полицаи и криминалисти стигнали до него след сигнал от възрастна жена, че е получила съмнително обаждане. Непознат й съобщил, че дъщеря й е претърпяла катастрофа и за операция трябват 17 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *