Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Шестима са задържани в столичния жк. „Дружба“ за разпространение на наркотици

Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми шестима за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в София. Те са задържани на 31 януари 2019 г. при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в столичния жк „Дружба“. Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че групата е била сформирана на 1 август 2017 г. Всеки от участниците е изпълнявал строго определени функции по доставянето, разфасоването на дози и разпространението на наркотичните вещества – предимно кокаин, амфетамини и марихуана.
По време на специализираната операция са претърсени 14 адреса, ползвани от участници в групата. В 13 от тях са намерени и иззети различни количества наркотици, както и електронна везна. Двама от обвиняемите складирали и съхранявали готовата за продажба разфасована дрога в противопожарните табла на междуетажните стълбищни площадки в жилищните си блокове.
Групата е била следена от служители на ГДБОП около шест месеца. В хода на разследването са разпитани (в т.ч. пред съдия) множество свидетели, сред които и наркозависими купувачи.
На 2 февруари 2019 г., по искане на Специализираната прокуратура, Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от шестимата обвинени. Съдът прие, че е налице обосновано предположение да са извършили престъпленията, за които са обвинени, както и че могат да се укрият или да извършат друго престъпление. Определените мерки за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *