Съдят Ким Кардашиян за 100 милиона долара

Споделете лесно и бързо тази публикация

Риалити звездата Ким Кардашиян попадна под ударите на закона. Срещу нея се води дело за измама, а исканото обезщетение възлиза на 100 милиона долара.

Делото е започнало наскоро, въпреки че конфликтът датира от 2014 година. Тогава звездата сключила сделка с производителя на софтуеър Дейвид Либенсон за създаване на приложение за емоджита, наречени “Кимоджи”.

60% от печалбата да отиде в джоба на Либенсон и партньорите му. Условието било Ким Кардашян сама да подаде документите за защита на търговската марка. Риалити звездата обаче е обвинила един от партньорите на Либенсон, че е оповестил лична информация за нея, след което се оттеглила от сделката.

Според документите тя се опитала да окаже натиск на Либенсон да не завежда дело. Самият Либенсон заявява, че Кардашян е знаела за изтичането на личната информация преди да подпише договора и е използвала това като извинение, за да не изпълни ангажиментите си.

“Уверени сме, че делото ще бъде прекратено”, коментира пред TMZ адвокатът на Ким.

През 2017 г. Кардашиян бе обвинена в плагиатство, а исканата сума за обезщетение отново беше 100 милиона долара. Тогава ставаше дума за калъфчета за телефони. Мъж на име Хушманд Харуни твърди, че патентът е негов и датира от 2013 г. към фирмата SnapLight. Съпругата на Кание Уест обаче пуска калъфчетата като неин продукт. Миналата година страните постигнаха споразумение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *