21.07.2024

В Кюстендил протестираха заради убийството в града

Около 100 жители на Кюстендил се събраха на протест днес следобед, заради станалото убийство в града тази сутрин. Протестът се състоя на кръговото кръстовище при градския плаж.

„Тук сме, защото не сме безразлични. Искаме да покажем съпричастност към семейството на убития днес човек. Целта ни не е да предизвикваме някакво напрежение, а да покажем, че гражданското общество се интересува от това, което се случва и това, че ние имаме позиция. Такова нещо може да се случи на всеки от нас“, каза Елица Димитрова, която е от организаторите на протеста, иницииран в социалните мрежи, предаде БТА.

Протестът протече мирно и беше охраняван от полиция.

Проведе се шествие по централните улици на града, което премина край местопрестъплението. На кръстовището при Железния мост демонстрантите седнаха върху пешеходните пътеки, като за кратко блокираха движението, предаде „Фокус“.

35-годишен мъж загина намушкан многократно с нож при масово сбиване, станало в 07.15 часа на 17 февруари, пред заведение в града. При сбиването пострадаха още петима души, които са настанени в болница.

Причина за сбиването е употребата на алкохол от един от участниците в сбиването, а не етническо напрежение. Задържани са осем души, каза Камелия Стефанова от Окръжна прокуратура, Кюстендил.

Местната полиция продължава издирването на 19-годишен, извършил убийството тази сутрин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *