Обмислят промяна в Правилника на НС заради отсъствието на БСП

Споделете лесно и бързо тази публикация

ГЕРБ обмисля промяна в Правилника на Народното събрание, с която при отсъствие на цяла парламентарна група членовете ѝ да нямат право на 1/3 от възнагражденията си.

Въпреки отсъствието си депутатите от „БСП за България” сега получават част от заплатата си, аргументира се председателят на правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов.

“Спекулативно е твърдението на колегите, че отсъствайки, те не получавали нищо. Не е така. Отсъствайки, получават една трета от основното си възнаграждение. Това не е нищожен размер! Все пак е сериозен размер, особено пък във възприятието на работещия българин, на когото тази една трета всъщност му е средната работна заплата”.

Кирилов обърна внимание, че няма регламент за извиняване на отсъствията на цяла парламентарна група, защото по правилник извинения на депутат прави председателят на съответната група.

“Редно е голяма част от разходите да не бъдат покрити и съответно санкциите да бъдат пределно ясни и да се знае. Ние като бяхме извън парламента юни и юли месец 2013 година, имаше политическо решение и не получавахме абсолютно нищо от Народното събрание. Абсолютно нищо”, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *