Очаква се засилен трафик по пътищата заради трите почивни дни

Споделете лесно и бързо тази публикация

Заради почивните дни КАТ въведе специални мерки за контрол на трафика. Екипи на полицията са разположени на изходите на големите градове и по основните пътища в страната. На местата, където обичайно стават задръствания, движението ще бъде подпомагано от полицейски екипи.

Особено внимание ще се обърне на тунела „Витиня” на автомагистрала „Хемус”. Заради ремонти движението ще се извърша двупосочно в едната тръба. Трафикът ще се подпомага от патрули на полицията. Ще се следи за шофиране в аварийната лента. От Пътна полиция напомнят, че при първо нарушение глобата е 1000 лв. и три месеца без книжка.

От петък е в сила и новата мярка за самоконтрол на шофьорите на тирове при спазването на забраната за движение. Нарушителите ще бъдат глобявани.

За следващите дни БДЖ осигурява над 8 000 допълнителни места в съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната.

Засиленото движение по пътищата започна още в петък – в края на последния работен ден. Обичайно – в посока Гърция по главен път Е-79, както и по магистралите „Тракия” и „Хемус”. На пост по пътищата са и новите тол патрули

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *