Над 100 хил. долара за Багата след победата

Споделете лесно и бързо тази публикация

Българският ММА боец Благой Иванов – Багата, който постигна първа победа в престижната организация за смесени бойни изкуства UFC, ще получи възнаграждение от 103 500 долара за участието си в мача. Това разкриха организаторите на събитието в Уичита, САЩ.

Световният шампион по бойно самбо от 2008 г. победи американеца Бен Ротуел след 3 пълни рунда и съдийско решение. Той вече има в актива си в UFC 1 победа и 1 загуба.Багата ще прибере 50 хил. долара само за участието си, 50 хил. долара от наградния фонд като победител и 3500 долара седмично възнаграждение.

Така българинът се нарежда четвърти по приходи от събитието измежду участниците. Най-добре платени са бойците от последния мач – победителят от Бразилия Жуниор дос Сантос (465 хил. долара) и противникът му Дерик Люис (205 хил. долара). Пред Иванов по този компонент е и американецът от ирански произход Бенели Дариуш, който ще грабне 155 хил. долара.Минути след победата Багата спорели пред bTV, че не прави планове за следващ мач и мисли първо за ваканция. Медиите обаче спрягат за негов следващ съперник руският ветеран от украински произход Алексей Олейник, известен с прякора Боата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *