Намериха черната кутия на падналия самолет в Етиопия

Споделете лесно и бързо тази публикация

Намерена е “черната кутия” на катастрофиралия етиопски пътнически самолет, регистрирала разговорите в пилотската кабина. Това съобщи днес националната телевизия на Етиопия.Според данните, получени от нея, сензорите са отчели неправилни показания за скорост и височина, което можело да бъде причина за трагедията.

Малко преди да се разбие самолетът, пилотът е съобщил за трудности и е поискал да се върне в Адис Абеба.

Докато трае разследването не можем да изключим нито една причина, каза главният изпълнителен директор на етиопската авиокомпания.

Самолетът “Боинг 737 МАКС 8” (Boeing 737 MAX 8) на “Етиопиън еърлайнс” в полет за Найроби катастрофира вчера малко след излитане от Адис Абеба. Загинаха всичките 157 човека на борда.

Това поражда въпроси за безопасността на този нов модел самолети, след като миналата година в Индонезия също имаше катастрофа с “Боинг 737 МАКС 8”, сходна със сегашната. Тогава самолет на авиокомпания Лайън еър (Lion Air) падна край бреговете на Индонезия със 189 души на борда. При този полет в самолета също имаше възникнали проблеми със системата за поддържане на скоростта.

Днес Китай забрани на националните си компании да използват самолети Боинг 737 MAX. Това направиха и етиопските авиолинии, и Индонезия. Това доведе до срив на акциите на самолетостроителя Боинг (Boeing), които се сринаха с 9 на сто в ранната търговия днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *