25 години затвор за мъж, убил детето на приятелката си

Споделете лесно и бързо тази публикация

Окръжният съд в Пазарджик осъди на 25 г. затвор 29-годишния Светослав Йорданов за убийството на 2-годишно момченце. Детето е син на Мариана Иванова, с която Светослав живеел на съпружески начала.

Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се призна за виновен, съобщава “24 часа”. Това спаси обвиняемия от доживотна присъда, каквато беше поискана от прокуратурата.
Убийството на малкия Рашко беше извършено на 23 ноември 2017 г. в жилището на обвиняемия в ромския квартал “Изток” в Пазарджик. Във фаталния ден майката на детето излязла да проституира и оставила сина си на грижите на приятеля си. Момченцето плачело и мъжът започнал да го удря с юмруци и да блъска главата му в стената и пода, за да млъкне. Аутопсията показала, че момченцето е починало от закрита черепно-мозъчна травма, вследствие на множеството удари.

Пред съда обвиняемият заяви, че не е искал да убива детето и изказа съжаление за стореното. В хода на делото стана ясно, че Йорданов е рецидивист с четири присъди. Излязъл от затвора година преди да убие детето.

Осъденият трябва да заплати и по 150 хиляди лв. обезщетение на всеки от родителите на момченцето. Той ще изтърпява наказанието при първоначално строг режим. Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *