Пловдивчанка с рядко заболяване издаде книга за чудеса

Споделете лесно и бързо тази публикация

Авторката подпомага каузата за борбата с наследствения ангиоедем

С книгата си „Малки разкази за чудеса и изцеления” пловдивчанката Йорданка Петкова съчетава двете си „любови”: диагнозата на рядкото заболяване наследствен ангиоедем и Божиите чудеса, които се случват ежедневно, съобщава ВИП Комюникейшън.
20 процента от продажбата на всяка книга са за каузата на тази диагноза, категорична е авторката, която е председател на Асоциация НАЕ (наследствен ангиоедем).
От детска възраст Йорданка Петкова страда от много рядката диагноза наследствен ангиоедем (НАЕ). С напредването на възрастта осъзнава сериозността на болестта и нейният живот се подчинява на „капризите й”.

В семейството на Йорданка потърпевши от болестта са баба, леля , баща (които вече не са между живите) и единият от синовете й. Трудностите и болката, с които се сблъсква през всичките години я кара да се отдаде на каузата за редките болести и най- вече наследствения ангиоедем. Преди единадесет години заедно със пациенти и приятели основават Асоциация НАЕ и повеждат битка със системата. Успяват, въпреки скъпоструващата терапия, да убедят Министерството на здравеопазването и касата за сериозността на тази диагноза и високия й процент смъртност. До ден днешен не спират да се занимават с информираността на обществото и да се справят с препятствията и трудностите, които се изпречват пред болните.

Йорданка посвещава живота си в полза не само на хората с редки диагнози. Освен, че оглавява Асоциация НАЕ (наследствен ангиоедем), тя е и координатор на Националния алианс на хората с редки болести (НАХРБ) и представител на Конфедерация защита на здравето (КЗЗ).

От няколко години приема за себе си и още една кауза: да събира и издава истински истории за чудеса, изцеления и мистики. Самата тя твърди, че не е писател, но странните случки, с които се сблъсква и чува,, я провокират към тази нейна идея.

С книгата си „Малки разкази за чудеса и изцеления” съчетава двете си „любови”: диагнозата наследствен ангиоедем и Божиите чудеса, като двайсет процента от продажбата на всяка книга са за каузата на тази диагноза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *