Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Превозвачи изгориха камион в знак на протест срещу пакет „Мобилност“

Българският съюз на международните превозвачи изгори по обед тежкотоварен камион в Пловдив, като крайна мярка на протест срещу пакета „Мобилност“. Тир лумна като на клада в Пловдив, а пламъците станаха символ на съпротивителните сили на българския превозвачески бизнес. Точно в 12 часа возилото беше запалено в знак на протест на българските транспортни фирми срещу одобряването на спорния пакет „Мобилност“ в Европейския парламент.

Протестът с ритуалното палене на камиона бе подкрепени от над 200 души от бранша, които разпънаха транспаранти с апели „ЕС, не убивай транспорта в България!, „Има ли място за БГ бизнеса в ЕС“, „Не на дискриминацията!“ „Европа на две скорости – заден ход за България“. С протестни лозунги против европейските регулации бе облепен и подпаленият тир.

Решението за „палежа“ бе взето късно снощи от Управителния съвет (УС) на СМП и е част от протеста им срещу всички дискриминационни мерки и техническите похвати за тяхното прокарване в отиващия си вече Европейски парламент.

Взети са крупни мерки за сигурност – пожарни, полицейски коли и линейка са на мястото на палежа до Кукленско шосе в Пловдив.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *