Италия връща понятията “баща” и “майка” на формулярите за лични карти

Споделете лесно и бързо тази публикация

Италианското правителство възстанови тази седмица понятията “баща” и “майка” на формулярите за личните карти, което предизвика бурни реакции от гей асоциации в Италия, съобщи Франс прес.
“Малко по малко намираме правилния път”, изрази задоволство вицепремиерът и лидер на крайнодясната партия “Лига” Матео Салвини, противник на въведените през 2015 г. от левоцентристкото правителство на Матео Ренци понятия “родител 1” и “родител 2”.

Подписан през януари от Салвини, който е и министър на вътрешните работи, този указ влезе в сила вчера след публикуването му в Държавен вестник.

Организации за защита на правата на хомосексуалистите и представители на коалиционния съюзник на Салвини, Движение “Пет звезди”, разкритикуваха тази мярка като дискриминация срещу децата на лесбийките и гейовете. Заедно с Общата италианска конфедерация на труда, те внесоха жалба в административни съдилища.

Италианският закон не позволява изрично детето да има двама бащи или две майки, но някои гей двойки успяват чрез различни правни механизми да узаконят родителския си статут.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *