Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

5-ма задържани при акция на ГДБОП

Петима души бяха задържани при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Димитровград. Това коментира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той обясни, че групата се е занимавала с рекет и лихварство. В момента се извършват процесуално-следствени действия. Имаме пет задържани лица. Акцията стартира рано тази сутрин. Когато приключим, колегите ще дадат повече информация, заяви главен комисар Иванов. Главният секретар на МВР каза още, че групата е действала не само в град Димитровград.

По темата със ситуацията по границата с Гърция, Ивайло Иванов коментира, че от МВР постоянно следят развитието на ситуацията в южната ни съседка. Ежеседмично на оперативките при премиера докладваме и обсъждаме развитието на ситуацията там. След заповед на вътрешния министър аз координирам ежедневно с всички шефове на служби за сигурност в България, обменяме информация, каза още главният секретар на МВР. Той допълни, че усложнена е обстановката и в Гърция, и в Турция. Идеята на усложнената обстановка се е състояла и в призивите в социалните мрежи да се съберат мигрантите в тези две страни, да се обединят в една голяма група и да тръгнат към Западна Европа. Тази инициатива е била наречена „Конвой на надеждата“ и се следи от всички международни организации и служби за сигурност, които имат отношение, допълни още главен комисар Иванов. Засега и властите в Гърция, и в Турция взимат всички необходими мерки и за момента кризата с мигрантите е овладяна. В момента по границата няма военни, но ние държим връзка с тях, те имат готовност и след оценка на ситуацията днес при оперативката при премиера, ще се реши какви да бъдат евентуалните бъдещи действия, каза още главният секретар на МВР.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *