Следим през смартфона за кражби на вода

Споделете лесно и бързо тази публикация

Дали има течове в инсталацията у дома или кооперацията и консумацията на вода в реално време ще можем да следим от смартфона си чрез специално приложение, съобщиха от „Софийска вода”.

Услугата става възможна при наличието на водомерите с модула за дистанционно отчитане, който изпраща данни за преминаващите през него количества вода към интернет приложението. Достъпът до приложението е непрекъснат през личния профил на клиента на сайта на доставчика. Информацията в реално време дава възможност и за хващане на кражби на вода. От концесионера припомнят, че досега дистанционното следене на тези данни бе възможно само за цели етажни собствености.

С другата нова своя дигитална услуга на „Софийска вода” дава възможност на клиентите да сменят и партидата си онлан. Досега за това трябваше да се ходи до офисите на концесионера. Заявката на промяната вече ще може да става през сайта на дружеството и тя е безплатна за абонатите промоционално до 10 юли.

Освен това софийското дружество вече ще изпраща електронната фактура и на посочен от потребителя имейл адрес. От компанията уточниха, че 110 000 абоната вече ползват услугата за електронна фактура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *