Дончев: Гневът на хората в Габрово е справедлив

Споделете лесно и бързо тази публикация

Едно общество, когато няма закони, може да се самоунищожи, което не може да допускаме”. Това заяви на извънреден брифинг в Габрово вицепремиерът Томислав Дончев, който беше специално изпратен в града заради възникналото напрежение.

„Не може да си позволяваме хаос, не може да си позволяваме да има заплахи за здравето и живота на който и да е български гражданин. Не може да си позволяваме да се руши, без значение кой го прави. Взели сме мерки във всички посоки, без да се съобразяваме с това кой какъв етнически произход има”, категоричен бе Дончев.

По думите му първата цел е да се успокои ситуацията и да се въведе ред на територията на общината. “Илюзия е, че след като това се случи, ще продължим по старому”, категоричен бе вицепремиерът и добави:

“Полицията и жандармерията не са тук да пазят една част от обществото от друга част от обществото. Те са тук, за да пазят обществения ред. Ще стоя толкова, колкото е необходимо”.

„Гневът на хората е справедлив”, смята Дончев и обясни:

„Хората са гневни от усещането на някои групи в обществото, че имат повече права от другите, от злоупотребите със социални плащания. Затова трябват мерки, веднага след въдворяването на спокойствие на територията на общината, а може и преди това. Някои от тях вече са планирани, те са в ход”.

По думите му обаче има проблем със събирането на глоби. Той посочи, че има случаи на глоби от над 10 хил. лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *