Нетфликс се опитва да получи признание в областта на седмото изкуство

Споделете лесно и бързо тази публикация

Компанията Нетфликс продължава да се опитва да получи одобрението на Американската академия за кинематографично изкуство и наука, която ще трябва скоро да преразгледа условията за допускане на нейни филми в надпреварата за “Оскар”-ите, след като стрийминг платформата получи изненадваща подкрепа от министерството на правосъдието на САЩ, предаде Франс прес.

От академията, която всяка година присъжда престижните награди “Оскар”, потвърдиха публикувана по-рано във „Варайъти“ информация. В нея се казва, че академията е получила официално писмо, в което се предупреждава за възможно нарушаване на конкурентното право. “Получихме писмо от министерството на правосъдието и му отговорихме”, отбелязаха от академията, която включва професионалисти в областта на седмото изкуство.

Какъв е мотивът за недоволството на американското правосъдие? Той е свързан с планирани от академията промени в допускането на филми до надпреварата за “Оскар”-ите, за да се сложи прът в колелата на Нетфликс.

Спечелилият няколко награди “Оскар” режисьор Стивън Спилбърг предложи продуцираните и разпространявани от Нетфликс филми да не участват в съревнованието за “Оскар”-ите, а в това за телевизионните отличия “Еми”. “След като сте фокусирали вниманието си върху телевизионен формат, сте се ангажирали със заснемане на телевизионен филм”, заяви Спилбърг, който е сътрудник на новата стрийминг платформа Епъл Ти Ви.

В писмото се пояснява, че възможните нови ограничения могат да накърнят конкуренцията. От Нетфликс отказаха коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *