Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Политика

Лютви Местан: Няма да поема върху себе си чужд грях и чужда вина

Лютви Местан даде пресконференция в Кърджали 13 дни след катастрофата с негово участие, при която загина 6-месечно бебе. Лидерът на ДОСТ каза, че дълбоко страда за смъртта на малкото момиченце, но категорично „няма да поеме върху себе си чужд грях и чужда вина“.

„Единственото нещо, което искам е честно и обективно разследване, което да установи истината за катастрофата и на тази основа да се определи отговорността“, посочи Местан.

„До днес избрах мълчанието, като израз на съпреживяване на огромната мъка на родителите, роднините и близките на загиналото бебе. Аз или трябваше да мълча, или да кажа истини за отговорността на бащата, водач на БМВ-то, което удари колата, която управлявах. Но аз знам, ченяма по-страшна истина от тази, която те прави виновен за смъртта на собственото ти дете. Затова мълчах. Лъжите обаче набраха такава скорост под специалния надзор на прокуратурата, че не мога да стана съучастник в добре планиран сценарий за изграждане на образа на злодея, убиец на дете, само защото това би обслужило някои политически интереси с оглед на статута ми на председател на партия ДОСТ”, заяви още той.

Лютви Местан обвини прокуратурата в злонамерени лъжи и каза, че ще си търси правата в съда. Той определи изказването на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова за скандално и преднамерено, когато тя съобщи, че от 2013 г. до сега политикът има в сила 1 наказателно постановление, 1 акт и 13 фиша за превишена скорост.

„Ще заведа дело за квалифицирана клевета срещу прокуратурата“, каза още Лютви Местан.

Местан заяви, че няма нито едно нарушение на пътя и за да го докаже, ще иска КАТ да му предостави всички фишове и глоби от 2013-та година насам. Според него нарушенията на пътя, за които прокуратурата съобщава, са направени от други хора, шофирали автомобилите на ДПС.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *