Студентите, завършили ВУЗФ, получават едни от най-високите заплати в страната

Споделете лесно и бързо тази публикация

Средно 1925 лв. на месец е облагаемият доход на дипломантите от бизнес университета, показва проучване

Студентите, които са завършили Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), получават едни от най-високите заплати в страната. Това показва класация, която е част Националната рейтингова система на висшите училища в България. Всяка година рейтинговата система сравнява стотици специалности от 52 направления и общо 51 университета по различни индикатори, за да илюстрира както цялостното състояние на образовтелната система в България, така и за да служи като ценен ориентир за учащите. Специално по критерий „облагаем доход на завършилите“ данните поставят ВУЗФ на едно от водещите места.
Класацията показва, че студентите с бакалавърски и магистърски дипломи от университета получават месечно облагаем доход от средно 1925 лв. на месец. Това прави ВУЗФ третото висше училище с най-добреплатени дипломи в направление „Икономика“ и едно от общо 10-те на национално равнище. Резултатите не са изненадващи и предвид статитиките на ВУЗФ, които сочат, че над 90% от дипломантите на университета успяват да се реализират професионално по специалността си, а около 30% от тях заемат високи мениджърски или други ръководни позиции.
Класацията на рейтинговата система показва още, че най-висок среден облагаем доход получават дипломантите, завършили специалности в сферата на информатиката и компютърните технологии, както и от направленията „Администрация и управление“, „Математика“, „Машинно инжинерство“ и „Икономика“. Повече информация може да откриете на сайта на Рейтинговата система за висшите училища.
Междувременно в момента ВУЗФ е в активна кампания за прием на кандидат-студенти и магистри. Приемът е организиран по специалности и форми на обучение и се извършва на конкурсен принцип. Кандидатите трябва да попълнят онлайн специализиран тест на ВУЗФ и да изпратят есе по предварително уточнена тема. При балообразуването се взимат предвид и оценките от държавните зрелостни изпити или от дипломата за бакалвър при канидат-магистрите. В магистърските програми се приемат студенти с успех от дипломата за завършено висше образование „Добър“ или по-висок. Подробности може да откриете на http://iskam.vuzf.bg/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *