1/3 от столичани са длъжници на Топлофикация

Споделете лесно и бързо тази публикация

Около една трета от столичани не си плащат редовно сметките за парно и топла вода. Това каза пред БНР изпълнителният директор на “Топлофикация София” Кремен Георгиев.

“Приоритетно ще бъдат завеждани дела за суми над минимална работна заплата. Това не означава тотално изключване на малките суми по една проста причина. Ако длъжниците с малки суми са много на брой, това сумарно прави едно солидно задължение и ако ние не го потърсим по никакъв начин, това означава безстопанственост. Повечето дела, които вече се завеждат са за по-сериозните суми”, заяви той.

Кремен Георгиев допълни, че приоритет ще е да намали дълга на дружеството към “Булгаргаз”, който в момента се движи между 100 и 120 милиона лева, както и да се опита да купува навреме емисиите с парникови газове.

Преди два дни от ТЕЦ – София съобщиха, че започва спирането на парното в столицата и дружеството преминава към летен режим на топлоснабдяване.

Така отоплителният сезон 2018-2019 г. приключва.

От компанията напомнят на абонатите, че започва кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвянето на изравнителните сметки за периода 1 май 2018 г. – 30 април 2019 г.

За целта вкички столичани трябва да осигурят достъп до жилищата си, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени.

Проверката и отчетът на всички уреди и на водомерите за топла вода ще даде възможност на топлинните счетоводители да изготвят бързо и коректно изравнителните сметки и да не се налага те да бъдат преработвани поради по-късни отчети в отделни жилища, обясняват от ТЕЦ-а.

Клиентите имат право на две дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители. Посещението на едната от тези дати задължително трябва да бъде в извънработно време.

Ако нямат възможност да осигурят достъп до жилището на тези дати, потребителите могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят дата за индивидуален отчет, която, обаче, се заплаща според ценоразписа на съответната фирма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *