Facebook изтри профилите на популярни крайнодесни личности

Споделете лесно и бързо тази публикация

Американската компания Facebook премахна окончателно профилите в едноименната си социална мрежа и в Instagram на няколко крайнодесни личности, съобщи ДПА.

Сред тях са конспиративният теоретик Алекс Джоунс, създател на сайта “Инфоуорс”, лидерът на организацията “Нация на исляма” Луис Фарахан, известен с антисемитските си и хомофобски позиции, и крайнодесният коментатор Майло Янопулос.

Facebook ще премахне всички страници, групи, акаунти и събития, свързани с тях, отбеляза Франс прес.

“Винаги сме забранявали хора или организации, които насърчават насилието и омразата, независимо от идеологията”, каза говорителка на компанията.

Помолен да коментира заличаването си от социалните мрежи, Янопулос отговори лаконично с имейл: “Вие сте следващите”, предаде Асошиейтед прес. Джоунс реагира гневно във вчерашното си предаване, като заяви, че е жертва на “рекет” от “картели”.

“Да се надяваме, че други видни консерватори ще се застъпят за мен, знаейки, че те ща са следващите, ако не окажем натиск на администрацията на Тръмп да предприеме действия”, написа радиоводещият Пол Джоузеф Уотсън, който също е засегнат от мярката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *