Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Последни новини

Борисов обяви, че ще изкара мандата си

Прокуратурата проверява всички сделки по еврофондовете, обяви премиерът Бойко Борисов. В интервю за предаването на БНТ „Панорама“ той каза, че всички, които са извършили нарушения с купуването на апартаменти на цени под пазарните и строителството на къщи за гости с евросредства, ще си понесат отговорността.

„Там, където сме допуснали грешки, да кажем на хората – е тука, братко, сгрешихме. Не беше правилно. Не е правилно. Не съм знаел. Да се връщат, да се продават, да се даряват, а съответно пък органите да арестуват, да конфискуват и да възстановяват средствата. Край“, коментира министър-председателят.

„Злоупотреби с европейски пари има във всички европейски страни. Брюксел прекрасно знае, че българските правоохранителни органи ще размажат злоупотребителите. Благодаря на свободните медии в България, че ни показаха много недъзи“, добави той.
Премиерът каза още, че на 7 май българската делегация по преговорите за купуване на нов самолет за бойната авиация ще замине за преговори в САЩ. Ако се постигне договореност, искането за промяна в бюджета за депозиране на първа вноска за покупката ще бъде внесено в Народното събрание.
На въпрос дали ще си подаде оставката, Борисов отговори, че не се чувства изморен и ще изкара мандата си. Той за пореден път отхвърли твърденията, че ще се кандидатира за президент.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *