Камерата на Huawei P30 lite – 48-мегапикселов поглед към реалността, дори в HDR

Споделете лесно и бързо тази публикация

Серията P30 на Huawei, която бе представена с P30 и P30 Pro на специално събитие в Париж в края на март, наложи изцяло нови стандарти в света на мобилната фотография. За пръв път в историята камера на смартфон може да преодолява ограниченията на човешкото око, улавяйки ярки и детайлни изображения при всякакъв вид осветление. Сега, по-малко от 2 месеца по-късно, на пазара излиза Huawei P30 lite, за да предложи висококачествена камера на съвсем достъпна цена за всеки, който иска да погледне на света по нов начин.

 

Новият P30 lite извежда „ultra-high resolution” фотографията на изцяло ново ниво. Моделът разполага с иновативна 48-мегапикселова камера, която позволява на потребителите да правят снимки с дълбочина и детайлност, за която доскоро можеха единствено да мечтаят.

Камерата на Huawei P30 lite разполага с иновативен CMOS сензор, съдържащ в себе си 48 млн. пиксела – уникално постижение дори за динамична индустрия като мобилната фотография и поредното предизвикателство, което Huawei отправя към „правилата“ в тази сфера, които иска да пренапише.

 

Най-забележителната част от новия сензор е четворният цветови филтър Quad Bayer. При традиционния Bayer филтър основните RGB цветове (Red Green Blue) са разположени в мозайка от типа ½ зелено, ¼ червено и ¼ синьо. Така всеки цвят е разположен до другите два във всяка посока. Quad Bayer шаблонът реаранжира цветовете в 4 правоъгълни групи (2 зелени, 1 червен, 1 син), което позволява на новия сензор на P30 lite да постига едновременно висока резолюция и отлични резултати при ниска осветеност, като елиминира закъснението между „късата“ и „дългата“ експозиция в HDR фотографиите. HDR снимките, улавящи контрастите в светлината с изключителна яснота, са една от гордостите на P30 lite.

 

При снимането с P30 lite четворният цветови филтър Bayer позволява на всеки пиксел да изчисли яркостта на цветовете около себе си с изумителна точност. След това всеки един пиксел подава индивидуален сигнал, който оформя структурата на изображението, като резултатът е невероятни 48-мегапикселови снимки в реално време.

С други думи, всеки един от 48-те милиона фоторецептора предава информация независимо от останалите, без да има нужда от намесата на специален софтуер, а самотранфсормиращата се пикселна структура създава изображения с удивителнаta комплексност на 48 милиона отделни компоненти. Качеството на снимките, идващо от самия CMOS сензор на  Huawei P30 lite, далеч надхвърля това на снимки, създадени с традиционните софтуерни алгоритми. Те могат да се отпечатват като HD постери във формат 2,8 Х 2,1 метра с резолюция от 72 точки на инч (dpi), като изображенията са със запленяваща острота, цветност, яркост, дълбочина и изразителност.

Камерата на Huawei P30 lite прилага в употреба по чудесен начин своя 1/2-инчов сензор, който регистрира повече светлина при създаването на изображение, като по този начин се превръща в безценен помощник при нощна фотография. Допълнителното пространство за пикселите, съчетано с „four-in-one” пикселна технология на Huawei, осигурява снимки с кристално качество дори при най-сложните условия. Но това не е всичко – с помощта на режима „Super night” ще имате възможност да снимате до 6-секундни експозиции, за да създадете ярки и въздействащи нощни сцени.

“Super Night” режима на P30 lite използва изкуствен интелект, за да засече най-важните черти на избрания от нас обект, включително неговите форма и ръбове. Функцията засича всички заснети изображения, след което с помощта на AI технология премахва разфокусираните части, причинени от естествените трептения на ръката, като по този начин качеството на изображението се повишава значително. След това множеството от изображения биват сравнени помежду си, за да може яркостта и цветовете да бъдат балансирани по възможно най-добрия начин. Разбира се, от гледна точка на потребителя нощните снимки биват създавани на мига, сякаш с магическа пръчка.

Благодарение на взаимодействието между страхотните сензори и иновативния софтуер нощните снимки, направени с P30 lite, изглеждат изумително запленяващи. Независимо дали лагерувате в мрачна гора или се наслаждавате на питие в някой бар с гледка към искрящите светлини на големия град, камерата на P30 lite винаги ще пресъздаде красотата на нощта по един невероятен и неподражаем начин.

P30 lite вече е на пазара с атрактивни планове в мрежата на A1, Telenor и Vivacom, както и в свободна продажба в Технополис, Техномаркет, Zora и партньорите на дистрибутора Polycom на препоръчителна крайна цена от 729 лв. Предлага се в три цвята – син (Peacock Blue), черен (Midnight Black) и бял (Pearl White).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *