150 автори от 44 държави ще излагат творби на Габровското биенале

Споделете лесно и бързо тази публикация

Предварително представяне на 24. Габровско биенале в София

 

 

На 9 май от 18:30 часа организаторите на 24. Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството канят представители на медиите, както и широката публика, на представяне на изложбите, влизащи в рамките на тазгодишното Биенале 

в Генератор/бул. Черни връх 47, източен вход,Бизнес център Витоша/ в София.

По темата Измерения на публичното артисти от цял свят предложиха своите ръбати интерпретации  свързани с публично пространство, публично изкуство, обществен дебат, обществени медии, обществена сигурност и други работи с обществено измерение.  На 17 май официално ще бъдат открити изложбите в Музея на хумора и сатирата в Габрово. Гостите на събитието в столицата ще научат  повече и за развитието на едно от най-дългогодишните биеналета в България, както и за новостите, свързани с изложбите и събитията, които се провеждат в Музея. Присъстващите ще могат да закупят и любимите габровски сувенири от поп-ъп магазина.

В представянето ще се включат както екип от Музея на хумора и сатирата, така и Антон Стайков и Чавдар Николов – българските представители в международното жури на конкурса.  Публиката ще се срещне и с младата художничка Невена Екимова, автор на изложбата „Град Градина“ – първата изложба създадена специално за деца в рамките на голямо биенале.

  1. Габровско биенале се организира от Музеят на хумора и сатирата в Габрово, Община Габрово и Министерство на културата. Партньори са Испанският културен институт и Италианският културен институт. Подкрепата за изложбата „Град Градина“ е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изложбите продължават от 17 май до 30 септември 2019.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *