Простреляните в Сливенско са в критично състояние

Споделете лесно и бързо тази публикация

Критично остава състоянието на пострадалите при опита за убийство в сливенското село Трапоклово. . Лекарите продължават да се борят за живота на двамата тежко пострадали при вчерашния инцидент на Петолъчката край Сливен, при който 64-годишният Петър Маринов застреля жена си 44-годишната Радост Куртева и свой съсед Любен Димов с пушка, след което се самоуби.

Двамата пострадали са на командно дишане. Няколко лекарски екипа се борят за живота им от вчера. Инцидентът стана преди обед, когато 64-годишният извършител взел законната си ловна пушка и отишъл до Петолъчката, където в крайпътно заведение, работи жена му.Стрелял няколко пъти в главата ѝ. След това се прибрал и отишъл в дома на съседа си.

Прострелял го с няколко куршума в главата и тялото. Върнал се в къщи и се самоубил със същото оръжие. Мотивите му не са ясни, води се разследване.

Петър Маринов от сливенското село Трапоклово е живеел на семейни начала до скоро с Радост Куртева. Жената го оставила и се прибрала в родния си град. Това вероятно е причината, заради която мъжът се разгневил. Съседът му – 58-годишният Любен Димов пък станал жертва на дългогодишна омраза и вражда. Това съобщиха вчера на пресконференция окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков.

Според комисар Величков, директор на полицията в Сливен жената е подала сигнал на 6 май около 20,00 часа на телефон 112. Това е станало след като Петър Маринов отишъл да потърси Радост Кутева, която отишла да живее при близките си в Стралджа. Изпратеният екип обаче не е заварил Маринов. Мъжът е бил законен ловец. Нищо не е предвещавало трагедията, тъй като Маринов е бил познат в селото като много кротък и работлив човек. Полицията работи по версиите за ревност или конфликт за убито животно, но няма данни да има връзка между двамата простреляни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *