20.07.2024

Продължава издирването на Зайков край Костенец

МВР разгърна пълния си потенциал в търсене на заподозрения за две убийства Стоян Зайков от Костенец. Дронове, следови кучета, хеликоптер и високопроходима техника обхождат района край града, след като вече 8 дни няма и следа от 43-годишния мъж.

Той е издирван във връзка с разстрела на бившата си приятелка, от която има син – фризьорката Милена Шишкова, открита с две рани в главата и вързани ръце в полето пред къщата. Убит е и съсед на Зайков, застрелян с ловна пушка. Полицията е уведомена за труповете няколко часа по-късно.

В петък сутринта стартира най-мащабната акция на полицията от последните години, в която са включени баретите, жандармерията, Охранителна и Криминална полиция и дори ловните дружинки, които обикалят горите за дивеч, търсят Зайков. Полицията допуска, че Зайков може да се опита да извърши грабеж, за да се нахрани, пише „24 часа“

До момента няма резултат от предприетите действия.

Четири дни по-късно, в сряда, е намерен убит с куршум в главата и третият братовчед на Стоян Зайков-Валентин Петров, който е съсед на Зайков в кв. “Полето”. Основният заподозрян отново е Чане, както е прякорът на Стоян. Смята се, че убитият го е укривал през последната седмица. Жертвата не е допуснала полицаи да претърсят имота.

“Възможно е той да не е в града, но сме длъжни да проверим”, каза още Маринов. Няма данни да е напускал страната. Граничните пунктове са предупредени”.  Заради предишно престъпление Чане е и със забрана да напуска страната.

Получавани са и фалшиви сигнали за местонахождението на мъжа. Човек от Сандански се обадил на те;л. 112 и казал, че е забелязал Чане в града. Дори твърдял, че говорил с него. При проверката се оказало, че подателят на сигнала искал да навреди на свой съгражданин.

„Проверяваме всички постройки и ще продължим докато не го открием. Вече може да се каже, че вдоста сгради в града са проверени и е ясно, че търсеният не е пребивавал там. Облитането с хеликоптер е за да фиксираме цялата територия. Засега конкретна следа няма“, каза ст. комисар Николай Спасов, шеф на областната дирекция на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *