„Топлофикация“ започна ремонтите и профилактиката в София

Споделете лесно и бързо тази публикация

„Топлофикация” започна ремонтите и профилактиката в София. Топлопреносната мрежа е доста остаряла и това налага ремонти в целия град, все пак 2000 км се нуждаят от поддръжка, заяви за сутрешния блок на БНТ говорителят на дружеството Елизабет Павлова.

От началото на месец май е започнала годишната профилактика и ремонти на отделни участъци от мрежата. Предсрочно е приключила профилактиката в Студентски град, Дървеница, Младост и Мусагеница. Днес започва профилактиката и ремонти на места, където има необходимост в централната градска част, уточни Елизабет Павлова. Информация е публикувана на сайта и фейсбук профила на дружеството за спиранията до края на лятото в кварталите Люлин и Надежда.

Елизабет Павлова се спря и на проблема с топлопровода на ул.”Иван Шишман”, който ще забави ремонта на “Граф Игнатиев”, като подчерта, че преди няколко години не са имали намерение да сменят тръби там, но след пропадане на шахта на Топлофикация през лятото на 2018 г. на ъгъла с ул.”Иван Вазов” и след обследване е решено да се смени стоманенобетонната конструкция, в която е положен топлопроводът. Заради неизбежните административни изисквания и процедури, които са необходими за сериозния ремонт, работата на обекта е възможно да не завърши до началото на топлинния сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *