Wizz Air мести всичките си полети до израелския град Ейлат на новото летище Рамон

Споделете лесно и бързо тази публикация

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа и водещият превозвач в България, обяви, че от днес всички полети на компанията до Ейлат (Израел) ще се изпълняват от новото летище Рамон (Ramon Airport, ЕТМ). Летището официално бе открито официално през януари 2019 г. и ще замени другите две летища в града – летище Ейлат Сити и летище Овда. Предвижда се летище Рамон да обслужва 2 милиона пътници годишно, а на по-късен етап – 4 милиона пътници.

Новото летище Рамон е разположено в долината Тимна, и освен красивото си местоположение, се очертава да бъде едно от най-впечатляващите летища в света. Сградата е проектирана от архитектите на Mann Shinar Architects, включва всички ключови съоръжения на модерното летище и ще предлага на пътниците комфорт и безупречно обслужване.

6 европейски дестинации от обширната мрежа на Wizz Air – София, Будапеща, Рига, Виена, Букурещ и Варшава, са свързани с Ейлат. Полетите до и от българската столица се извършват два пъти седмично: във вторник и събота, предоставяйки на клиентите удобен график за морска ваканция и бягство за уикенда. Местата по маршрута могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на WIZZ на ниски цени, започващи от само 19,99 лв.* за периода 29 октомври 2019 г. – 28 март 2020 г.

Ейлат, известен като ваканционната столица на Израел, е най-южният град в страната. Като оазисното градче на брега на Червено море, Ейлат предлага на посетителите си великолепно съчетание от планински пустинен пейзаж, красив залив и слънчево време през цялата година. Без съмнение Ейлат е един от най-уникалните градове в Израел и един от най-ексклузивните курорти в света, който привлича милиони посетители годишно. Градът е и перфектна отправна точка за екскурзии към южната част на Йордания, включително курорта Акаба, и районите на Вади Рум и Петра.

Другият прекрасен израелски град, до който Wizz Air лети, е Тел Авив. Полетите от София се изпълняват 7 пъти седмично, от понеделник до неделя, на изгодни цени, започващи от 48.99 лв.*. Включвайки тези два града, обширната нискотарифна мрежа на WIZZ от българска страна днес включва 48 примамливи маршрута до 18 държави.

Андраш Радо, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Wizz Air, коментира: „Развълнувани сме да преместим нашите полети от и до Ейлат на такова модерно и красиво летище като Рамон. Град Ейлат е един от най-добрите избори в нашата мрежа за почивка през зимния сезон и ние сме щастливи да го предлагаме на нашите български клиенти на изгодни цени. Нашият приятелски екип с нетърпение очаква да ви посрещне на борда на един от самолетите ни с усмивка! ”

*Еднопосочен билет с включени данъци и задължителни такси.

* * *
За Wizz Air
Wizz Air е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа с флотилия от 112 самолета – 72 Airbus A320, 38 Airbus A321 и 2 Airbus A321neo. Тя предлага над 650 маршрута от 25 бази, свързващи 146 дестинации в 44 страни. В Wizz Air екип от над 4500 авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 34 милиона пътници през 2018 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ и е включена в индексите FTSE 250 и FTSE All-Share. Wizz Air е регистрирана в Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), Оперативен одит за безопасност (IOSA), глобалният еталон за признание за сигурност на въздушния транспорт. Наскоро компанията получи най-високия възможен рейтинг от 7 звезди от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, както и бе обявена за Aвиокомпания на 2019 г. от Air Transport Awards – единствените международни отличия, които оценяват всички основни категории във въздушния транспорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *