Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Градушка помля Трявна

Интензивна градушка нанесени щети в Трявна. Съборени са няколко големи дървета в града, запушени са канализациите и голяма част от инфраструктурите на кварталите, които се намират по високите места в града са свлечени. След пороя вчера беше прекъснато движението на влаковете, а паднало дърво премаза автобус. Това обяви кметът на Община Трявна Дончо Захариев в ефира на „Здравей, България“.

Имаше изключително силен дъжд, градушка и порой, който заля всички улици, запуши канализациите и свлече голяма част от инфраструктурите на кварталите, които се намират по високите места в града. Реагирали сме веднага. Комисии са огледали местата, организирали сме строителните фирми. Има няколко дървета, които са съборени, но няма щети покрай тях. Има и доста улици, които са изронени и съответно цялата настилка е свлечена. Има и нещо сантиментално – многовековното дърво, което се намира на автентичния площад от времето на Пенчо и Петко Славейкови наполовина е унищожено. 250-годишната акация е с много сантиментална стойност за тревненци, добави Захариев.

Кметът съобщи, че сцената, на която се отбелязват Славейковите празници в града, е „смачкана като кутия от кибрит“. Толкова силен е бил вятърът и толкова мощен е бил ураганът. Ще направим всичко възможно да я възстановим и да приканим гостите на Трявна и тревненци за едни уникални Славейкови празници, обяви кметът.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *