Отново проблеми при класирането на първокласниците

Споделете лесно и бързо тази публикация

Първото класиране на първокласниците в столицата приключи. С това се появиха и редица проблеми за поредна година. Десетки родители сигнализираха, че децата им не са приети в училището в района на местоживеене, въпреки че отговарят на критерия уседналост.

Не може да се каже, че синът ми не е включен в класирането за прием в първи клас по лична преценка на директора на училището, защото тя не го е виждала и няма преки наблюдения. Пет минути учител от 139-то училище остана със сина ми, след което на директорката й беше съобщено някаква нейна позиция. Половин час след предварителната родителска среща, директорката ми се обади с презумцията и с всичките доводи, които си е намислила, с единствената цел да ми каже, че детето ми не е подходящо за нейното училище и да ми предложи около три варианта, само и само да не е записано в училището. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Венета Недкова, майка на Слави, който трябва да бъде първи клас и която преди дни вижда, че синът й не е класиран в списъка на 139-то училище, въпреки че отговарят на критерия уседналост.

С майката на Слави се познаваме, защото при нас се е обучавал по-големия й син Мони. Не сме имали никакви проблеми с нея. Никога не съм й предлагала и от първия миг съм й казала, че синът й си е прилежащ и си е в нашето училище. Предложила съм наново да нарисува, след като тя сподели разочарована, че не е успял – поканих я в кабинета заедно с Младен Владимиров, нашия психолог. Пред нея детето да бъде спокойно, да си нарисува детето каквото желае. Това каза от своя страна Румяна Дончева, директор на 139-то ОУ в София. Доколкото разбрах от психолога ни, срещата с майката и сина й са минали прекрасно, детето не е разочаровано, не е отхвърлено. Ние наистина обсъждахме с майката за допълнителната подкрепа на детето – имам психолог, ресурсен учител, логопед. При всички случаи съм пожелала да помогна на детето и никога не е ставало дума, че то ще си търси друго училище

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *