Мая Манолова: Някой да се шири с 13 лв. на глас е неморално

Споделете лесно и бързо тази публикация

„Това е изключително нечестно и изключително лош знак, от страна на политиците към българските граждани, законите трябва да важат за всички”, това каза в интервю за предаването „Тази събота” по БТВ националният омбудсман Мая Манолова, по повод темата на седмицата за партийните субсидии.

„Никой не пита гражданина, дали знае закона. Незнанието, неразбирането на закона не оправдава нито един гражданин. Хората ще си платят, нищо че не са разбрали данъчния закон, с наказателните лихви. Още повече, когато става дума за изтичане и разхищение на такъв публичен ресурс”, допълни тя.

„Това е за всички партии. Но аз не мисля, че членовете на партиите са били наясно, точно какъв финансов ресурс влиза в съответната партия. Още повече, моята позиция е ясна, поне от три години, че би следвало тук да се намери генерално решение и партиите да се съобразят с волята на суверена”, заяви Манолова.

„Когато хората наистина са свили бюджетите си , когато за половината от гражданите на България е предизвикателство, тяхното оцеляване, някой да се шири с 13 лв. на глас, над това ,което пише в закона, наистина е неморално”, каза още Мая Манолова и допълни, че по този въпрос имаше произнасяне на суверена, като визира референдума на Слави Трифонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *