Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Плевнелиев: В трудни времена се изискват лидери

„В трудни времена се изискват лидери”, това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ Росен Плевнелиев, президент на Р България (2012-2017 г.).

Той е на мнение, че шансовете на Манфред Вебер са минимални защото, той е лидер на партия в Европейския парламент, но е бил президент или министър – председател.

Шансове на Франс Тимерманс също намаляват. „Политическите среди оформят като все по-силна кандидатурата на Мишел Барние”, прогнозира Плевнелиев.

Той коментира слуховете за издигането на Кристалина Георгиева за нов български еврокомисар и дори председател на Европейската комисия.

„Ние се гордеем изключително много с Кристалина Георгиева. Тя е най-високо позиционираната и успешна българска жена. Много се спекулира дали би напуснала позицията на главен изпълнителен директор на Световната банка и да отиде в битката за еврокомисар или председател на Европейската комисия”, каза още Росен Плевнелиев и отбеляза, че българското представителство в Европейския парламент има своята кандидатура в лицето на Мария Габриел за еврокомисар.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *