Пуснаха лифтовете до Черни връх за лятото

Споделете лесно и бързо тази публикация

От 15 юни любителите на планинските приключения имат възможност да стигнат с лифт почти до най-високата точка на Витоша – Черни връх (2290 м.н.в). В събота бяха пуснати лифтовете “Витошко лале 1” и “Витошко лале 2”. Те ще бъдат на разположение на всички, които обичат разходките из Витоша и искат да се насладят на спокойствието и прохладата, които носи планината през лятото.
До “Алеко” може да се стигне с кабинковия лифт “Симеоново – Алеко”, който също работи от 15 юни. Цените на билетите за него са 12 лева за еднократен билет и 17 лева за отиване и връщане.
Ще има и комбинирани билети на изгодни цени. 25 лева ще струва ползването на кабинковия и седалковите лифтове в рамките на един ден.
“Витоша ски” пуска и семейни комбинирани билети – по 55 лева за семейство с едно дете и 60 лева – с две деца. Деца до 6 години се возят безплатно.
Използването само на седалков лифт в посока ще бъде 7 лева, а за двата лифта – “Витошко лале 1” и “Витошко лале 2” – 12 лева. В двете посоки цената е 17 лева. Картата за седалковите лифтове за колоездачи ще струва 30 лева. Всички съоръжения ще работят през почивните и празничните дни до средата на месец ноември.

3 thoughts on “Пуснаха лифтовете до Черни връх за лятото

 • юни 18, 2019 at 6:04 pm
  Permalink

  Супер! Дано скоро разрешат модернизирането и на останалите лифтове.

  Reply
 • юни 18, 2019 at 10:38 pm
  Permalink

  Това е хубава новина, а още по-добре ще е ако може да се подменят и лифтовете.

  Reply
 • юни 19, 2019 at 7:57 am
  Permalink

  Тома Белев и хората му са основната причина Витоша да бъде в толкова окаяно състояние. Трябва да бъдат приети промени в закона за управление на Витоша в противен случай всичко ще си остане същото.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *