Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Общество

„Созополис“ влиза в битка за Черноморските Оскари

Златните статуетки ще бъдат връчени през август

Един от емблематичните ваканционни комплекси у нас – „Созополис“, е финалист за Черноморските Оскари, съобщава ВИП Комюникейшън. Кои са лидерите в развитието на региона ще стане ясно на 10 август, когато ще бъдат връчени златните статуетки в един от най-бързо развиващите се курорти у нас.
Петото издание на Черноморските Оскари, което за първи път ще е с международно участие от граничещите с Черно море курорти.
Номинираният морски комплекс – без аналог в България. е част от „Шарлопов Груп“. Разположен е на южното ни крайбрежие, на 35 км от Бургас и на 2 км от гр. Созопол. Построен е на скалистия полуостров „Колокита“, върху терен с площ от 88 500 кв.м. Общата застроена площ на проекта е 34 000 кв. м. Именно полуостровното му разположение на осигурява морска панорама за всеки от имотите в комплекса.

„Созополис“ е реплика на стария град Созопол – пресъздава уникалната архитектура, стил и дух на стария град – с характерните калдъръмени улички, червени стрехи, двукатни еркерни къщи и атмосфера на безвремие. Архитектурният екип получава награда за работата си по проекта – признание от Съюза на Архитектите в България за високия професионализъм, което се присъжда веднъж на 20 години.
Функционира като селище от „затворен тип“, осигуряващо всички удобства на собствениците на имоти и техните гости. „Созополис“ материализира идеята за един нов лайфстайл, съчетал традиции и модернизъм, лукс и история, свобода и романтика. В комплекса са запазени ценни археологически разкопки с монументална стойност – тракийски светилища, датиращи от преди повече от 2 500 години. Селището разполага и с естествен източник на минерална вода с лечебни свойства. На бреговата ивица на „Созополис“ има действащ талян, рибарите са неотменима част от живота на комплекса.
Състои се от 56 двуетажни двуфамилни къщи и 21 еднофамилни къщи със собствена градина. Апартаментите в комплекса са с една или две спални, с площ от 80 до 115 кв.м. Двуфамилните къщи се предлагат във варианти с 2 или 3 спални и площ от 140 до 190 кв. м.
В границите на комплекса има търговска улица, ресторанти, СПА център. Яхтеното пристанище е на 2 км от „Созополис“ и предлага 200 места за лодки и яхти.
За пълноценна почивка на всички гости и собственици са изградени два външни басейна, СПА център, фитнес център, зона за масажи и център за красота. За децата е изграден детски басейн с пързалка, има открит и закрит детски кът с множество катерушки. За удобство е изграден и супермаркет.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *