Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Wizz Air с 15 млн. превозени пътници от България

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, вече е превозила 15 милиона пътници от България. Това е поредното постижение за компанията тази година, след като наскоро Wizz Air отпразнува 200 милиона превозени пътници от основаването си през 2004 г. и стана авиокомпанията с най-малък екологичен отпечатък на пътник в Европа. За да отбележи рекордния брой пасажери в България, Wizz Air изненада клиент на борда на днешния полет от Мюнхен до Варна с WIZZ ваучер на стойност 200 евро.

Първият български полет на Wizz Air излита от София през септември 2005 г. Днес авиокомпанията е пазарен лидер у нас и редовно инвестира в своята непрекъснато разрастваща се мрежа, водена от стремежа да предлага все по-изгодни възможности за пътуване на своите български клиенти.

Wizz Air вече има осем самолета, базирани в страната, и местен екипаж от над 310 ориентирани към клиента служителя в 2 оперативни бази в София и Варна. Авиокомпанията предлага и нискотарифни полети от Бургас през лятото.

Важен момент тази година у нас ще бъде пристигането на 1 нов самолет Airbus, който ще се присъедини към базата на WIZZ във Варна и стартирането на 6 нови маршрута от морската ни столица до Хамбург, Кьолн, Берлин, Париж, Копенхаген и Ливърпул. Българските операции на авиокомпанията не само предоставят достъпни възможности за пътуване, но и стимулират местния пазар на труда в секторите на въздухоплаването и туризма, като подкрепят индиректно повече от 2250* работни места тази година в свързани индустрии в цялата страна. Българската мрежа на WIZZ се състои от 48 маршрута до 18 страни.

Андраш Радо, мениджър корпоративни комуникации на Wizz Air, коментира: „15 милиона превозени пътници от България е постижение, с което сме изключително горди! Започнахме дейността си в страната още през 2005 г., мотивирани да направим пътуването със самолет достъпно за всички българи. Днес, 12 години по-късно, след като вече сме обслужили огромен брой местни пътници, сме още по-мотивирани да продължим да предлагаме все повече и повече евтини възможности за пътуване на нашите български клиенти. Разпределянето на нов самолет, което представлява инвестиция на стойност от над един милион долара, към нашата база във Варна, подчертава дългосрочния ангажимент на Wizz Air към България. Нашият приятелски настроен екип ви очаква на борда на флотилията ни, която е една от най-младите в Европа.“

*ACI предполага откриването на 750 работни места на всеки 1 милион превозени пътници.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *