25.07.2024

Адвокатът на Кристиян Бойков: Клиентът ни е невинен

съд

Към момента Кристиян Бойков е обвиняем. Дали може да стане свидетел, не е изключено. В случая трябва да се докаже дали обвиняемият е виновен или невинен. Това коментира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ адвокат Любен Казанлиев, който защитава Кристиян Бойков във връзка с хакерската атака срещу НАП.

Кристиян и Иван Тодоров имат служебни отношения. Той вярва, че не е извършил нещо, което да има пряка връзка с престъплението, в което го обвиняват. Разполагаме с доказателства за това и тепърва ще ги предоставим, каза още юристът. За да има поставена задача и тя да е изпълнена трябва да има и пострадали лица. Видно от доказателствата, които бяха тиражирани, всички сочени за пострадали лица заявиха, че не са чували за фирмата и за обвиняемите. Как може да има обвинение за рекет в такъв случай, запита адвокат Казанлиев.

Във връзка с репликата: „Ще свалям правителството“, адвокатът заяви, че всеки втори български гражданин вечер на ракия и салата сваля правителството. Това обвинение е несериозно, коментира защитникът.

Според Казанлиев извадените чатове не са от един чат и между различни участници. Става дума за публичен чат между IT специалисти. От чата става ясно, че компютърните експерти се подиграват с допуснатата уязвимост на сървърите на НАП. Имало е участник, който часове преди атаката срещу НАП е публикувал информация за тази уязвимост. Във въпросния чат участват около 50 души. Аз като адвокат съм длъжен да защитя клиента си, не да казвам истината. Прокуратурата трябва да докаже вина, чрез доказателства. Тя обаче манипулира данните, отбелязва адвокатът на Кристиян Бойков. Адвокатът изрази съмнение, че доказателствата са манипулирани от разследващите.

Кристиян е готов да съдейства. Той е невинен. Има изтекли данни, но не е ясно кое е лицето, което го е направило. Той вярва, че съдът ще го оневини, коментира още адвокат Казанлиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *