Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора

Спектакълът „Апарт“ гостува на международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“

Документалният спектакъл „Апарт”, който е част от програмата на Театър Азарян, ще гостува в Пловдив. Премиерата на постановката в града под тепетата е в рамките на съпътстващата програма на 23-тото издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“, който е част от културната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Тазгодишното издание на „Сцена на кръстопът” започва на 11 септември, ще продължи до 21 септември и ще премине под мотото „Театъра: невъзможното”.

Спектакълът на режисьора Илко Ганев е вдъхновен от разкази и интервюта на „Артисти със сребро в косите”. Онези артисти, които оставят част от сърцето си на сцената. Артистите, чийто живот е изпълнен с много любов… към театъра. Представен от младите актьори Надя Керанова, Севар Иванов, Бориса Сарафова, Антъни Пенев, Севар Иванов, Димитър Крумов и Петя Бончева, спектакълът „Апарт” е свързващо звено между различните поколения. Разказите от спомените на великолепните Емилия Радева, Гинка Станчева, Ицках Финци, Наум Шопов, Мария Стефанова и много други утвърдени актьори, ще въздействат на публиката по неочакван начин.

Градът под тепетата е специално място, носещо заряда на театралната култура. Именно от там едни от най-добрите ни актьори като Емилия Радева, Наум Шопов и Мария Стефанова започват своите професионални кариери.

Зад силния и въздействащ текст на „Апарт” застава актрисата Людмила Сланева. Визуалната среда е дело на Владислав Илиев.

„Апарт” е в Драматичен театър – Пловдив на 18 септември от 19:30 ч.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *