Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Любопитно

„То“ се завръща в киносалоните

Най-успешната екранизация по произведение на Стивън Кинг се сдоби с продължение. В „То: Част втора“ режисьорът Анди Мускети отново е на линия, за да довърши започнатото в първия филм. Порасналите деца от „Клуба на загубеняците“ се завръщат след 27 години в родния град Дери. Те отново ще трябва да преодолеят страховете си и да обединят сили, за да се преборят с появилия се смъртоносен клоун Пениуайз

Началото на филма започва със сцена, в която млад гей е малтретиран от хомофоби. В крайна сметка той става жертва на клоуна Пениуайз. На феновете става ясно, че това е началото на предстоящата касапница в спокойното американско градче Дери. Случайни жители започват отново да изчезват безследно. Единственият член на „Клуба на загубеняците“, който е останал там, събира групата за последна мисия. Те трябва да изпълнят клетвата, дадена като деца – да унищожат Пениуайз веднъж завинаги.

Хорърът е прекалено дълъг – 2 часа и 49 минути.  „То: Част втора“ набляга на кървавите сцени, което е характерно за жанра. Използваните специални ефекти допринасят за напрежението  – тръпки ме побиваха в много моменти. Драматургичен ход е постоянното връщане към първата част. Порасналите деца не си спомнят точно какво са преживели преди 27 години и постоянно наблюдавах припомняне на миналото. Имах чувството, че гледах едновременнои предния филм.

Бил Скарсгард се завръща към образа на демоничния клоун Пениуайз. Джесика Честейн и Джеймс Макавой ще изпълнят ролите на порасналите Бевърли Марш и Бил Денброу.

 

Бояна Бояджиева

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *