Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Пожарът край Котел обхвана над 2 000 дка площ

Над 2 000 декара площ е обхванал големият пожар, който избухна в четвъртък край Котел. През цялата нощ на мястото останаха да дежурят екипи на пожарната.

Гасенето и опитите за овладяване на стихията ще продължат и в петък, но на ръка. Причината е силно пресеченият терен. Към момента няма опасност за Котел и околните села. Над 150 души – пожарникари, горски служители и доброволци участват в гасенето на пожара.Подновява се гасенето на пожара над Котел. Акцията беше прекратена през нощта поради риск за живота на огнеборците.

Пожарът обхвана близо 2000 декара сухи треви и папрати в района на Котел. Огънят е обхванал частично и боровата гора, каза за БНР комисар Владимир Демирев, директор на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Сливен. Той обяви, че в момента в гасенето са включени всички сили и техника на противопожарната служба в Котел, подкрепени от екипи от Сливен.

Огънят се разраства заради силния вятър в района, а в Котел има опасност от задимяване, каза комисар Демирев

„Дори и в момента има задимяване на града, защото вятъра духа към града. Целта ни е да не допуснем да стане върхово горенето в боровата гора и да се усложни още повече ситуацията“.

Запитан дали ще бъдат повикани подкрепления, комисар Демирев отговори:

„Повикали сме. Имаме два екипа от Котел, два от Сливен изпратени. От Омуртаг в момента пътува, сме поискали помощ. Сили на горското стопанство в Котел, всички са мобилизирани, доброволното формирование на общината и допълнително от горските стопанства“.

По информация на жителите на Котел огънят е тръгнал в обедните часове. Все още не е ясна причината за неговото възникване

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *