Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

Шумахер е напуснал болницата в Париж

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, който продължава да се възстановява от тежка травма на главата, е напуснал парижкия медицински център „Жорж Помпиду“, където е преминал експериментален курс по лечение. Това съобщи журналистът Жан-Мишел Десюжи в ефира на телевизия BF MTV.

До думите на Десюжи германецът е бил приет на 9 септември в отделението по сърдечно-съдова хирургия, което се оглавява от един от най-известните, опитни и прогресивни лекари в момента в света Филип Менаше. На 10-и Шумахер е преминал планираните процедури, а през нощта в сряда срещу четвъртък е бил изведен от Франция.

Журналистът също така добави, че методиката, по която лекуват Шумахер, се държи в пълна тайна.

„На нас ни е известно това, че са му преливали кръв, в която са били добавени стволови клетки, които трябва да въздействат благоприятно на цялостното състояние на организма, в това число и на травмирания му мозък“, разказва Десюжи.

Шумахер пострада сериозно през декември 2013-а година по време на ски-ваканция със семейството си. По време на спускане във френски курорт, макар и да беше с предпазна каска, той удари падайки главата си в голям камък. Уврежданията са в двете полукълба на мозъка.

Около състоянието му има тотално информационно затъмнение, а през декември 2018-а година семейството му заяви, че той вече не е прикован на легло и не се нуждае от апарат за изкуствено дишане. През февруари тази година медиите съобщиха, че семейство Шумахер е отишло на зимна ваканция в Майорка. На 3 януари германският пилот навърши 50 години.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *