Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Денят след изборите – неучебен, но присъствен за учениците

Заради местните избори на 27 октомври, понеделник 28 октомври ще е неучебен, но присъствен ден за учениците. Това важи за училищата, в които на 27 октомври е имало избирателни секции, съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

На 28 октомври училищата ще може да организират различни дейности за учениците – занимания по интереси, спортни празници, посещения на музеи или галерии. Училищата, в които не е имало кметски избори на 27 октомври, ще има редовни учебни занятия на 28 октомври.

От Регионалното управление на образованието в София са информирали директорите на столичните училища за писмо на председателя на Българската академия на науките (БАН) акад. Юлиан Ревалски, в което се съобщава, че на 28 октомври и на 4 ноември институтите и музеите на БАН ще може да се посещават свободно и безплатно от ученици от софийските училища. За тази цел директорите на училищата трябва да се свържат с представители на институтите и музеите на БАН за организирането на посещенията на учениците през тези два дни.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *