Защо да не готвим в алуминиево фолио?

Споделете лесно и бързо тази публикация

Признаваме си, че когато готвим, често използваме алуминиево фолио. Причината: много от рецептите за приготвяне на месо, риба и зеленчуци включват завиването на продуктите в такова и изпичането им фурна. Оказва се обаче, че фолиото може да бъде много вредно за организма.

Според Health Line, при висока температура от алуминиевото фолио се отделят микроскопични частици, които попадат в храната ни. Изданието пише, че всъщност без да си даваме сметка, вероятно е да изядем до два милиграма алуминий.

Ако върху фолиото е попаднал лимонов сок или подправки, алуминият, който се отделя в храната, е дори още повече.

Проблемът с попадането на този метал в организма е, че се натрупва и не може да се изхвърли от тялото. Във високи концентрации алуминият става опасен за здравето, тъй като е токсичен за мозъка, черния дроб и редица други органи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *