20.07.2024

Полицията засилва мерките на пътя преди празниците

Още повече патрули по пътищата в страната се очакват в следващите часове. Очаква се днес да започне голямото пътуване за предстоящите коледни празници. Най-много полицаи и радари ще има по пътищата към курортите и границите на страната.

Южният пътен възел във Велико Търново е традиционно натоварена пътна артерия. От там се очаква в петък да преминат автомобили във всички посоки. Велико Търново е предпочитана дестинация за празниците. За голямото пътуване полицията ще следи за нарушения на пътя. Допълнителни екипи на ДАИ ще затегнат контрола около жп и автогари за нерегламентирани превози.

Полицията ще следи дали шофьорите са оборудвали автомобилите си за зимни условия. Също така дали имат шофьорски книжки, дали карат след употреба на алкохол или наркотици.

„Ще има цивилни автомобили,които ще следят за трафика. При нужда ще се подават нарушителите на пътна полиция, които ще взимат отношение на място. Ако това няма как да се случи в момента, ще ги привикваме в поделенията на пътна полиция“, заяви Дамян Владинов от Пътна полиция.

„Особено внимание ще обръщаме и на нерегламентираните превози. Нека хората знаят, че превозите трябва да се извършват съгласно правилата.Да не ползват нерегламентирани превози, защото не знаят кой ги превозва и какво е състоянието на колите. Има си лицензирани превозвачи, тях да си използват“, съветва Бойко Рановски от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

За да се облекчи трафикът, днес от 16 до 20 часа се ограничава движението на тежкотоварни автомобили, а в събота от 8 до 11 сутринта. Гранична полиция препоръчва освен „Кулата“ да ползват и останалите пунктове – „Илинден“, „Маказа“ и „Петко Войвода“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *