Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Депутатите гласуват вота на недоверие

Парламентът ще гласува внесения от БСП вот на недоверие. Той беше внесен в деловодството на Народното събрание на 20 януари, след което депутатите над четири часа разискваха мотивите му.

Това е четвъртият вот на недоверие към правителството „Борисов 3“, като този път той е на тема „Провал в политиката по околната среда и водите“.

От БСП мотивираха внасянето на документа с думите, че половин милион българи са на режим на вода, а има сериозна опасност това число да расте. „Българите дишат един от най-мръсния въздух в Европа, а страната е превърната в сметище“, обясни лидера на левицата Корнелия Нинова.

По време на дебатите стана ясно, че ГЕРБ определя вота като „Пир по време на чума“ и упрекнаха БСП, че трупат дивиденти на гърба на страдащото население на Перник.

От ДПС вече заявиха, че ще подкрепят вота на социалистите. От „Атака“ обявиха, че ще решат как да гласуват по време на самия вот днес.

„Воля“ все още не са заявили твърда позиция дали ще подкрепят искането на левицата.

До момента БСП е получила подкрепа единствено от ДПС. Двете партии разполагат общо със 104 гласа, но за да бъде успешен вотът, за него трябва да гласуват 121 депутати.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *