Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Общество Последни новини

Проверяват как Васил Божков е придобил антиките от колекцията

Върховната административна прокуратура възложи на министъра на културата проверка на античните предмети, стопанисвани от фондация „Тракия“ на Васил Божков.

В изпълнение на законовите си правомощия по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт, Върховната административна прокуратура се самосезира по повод спазване административноправните норми на Закона за културно наследство и подзаконовите нормативни актове по прилагането му, относно идентификацията и регистрацията на колекция антични предмети, стопанисвани и изложени в музей от фондация „Тракия“.
Проверката е свързана с изясняване на множество обстоятелства, свързани с произхода, начините на придобиване, идентифициране и регистриране на културните ценности.

Изпълнението на проверката е възложена на министъра на културата в качеството му на административен орган, осъществяващ контрол върху изпълнението на ЗКН и нормативните актове по прилагането му.
Предвид обема и съдържанието на поставените въпроси, изготвяне на справки, анализи и доклад от страна на министъра, е определен срок за изпълнението от два месеца.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *