Жена загина при пожар в центъра на Добрич

Споделете лесно и бързо тази публикация

Жена на 68 години загина при пожар в дома си по ул. „Охрид“ в Добрич. Двуетажната къща се намира в центъра на града, зад сградата на БЧК. Жената живеела сама на втория етаж.

Пламъците лумнали около 19 часа в събота. На място пристигнали три пожарни екипи с деветима огнеборци, полиция, две линейки. Пристигнали и служители на Енерго про, които прекъснали ел. захранването.

Все още се изяснява причината за пожара, но според очевидци, огънят се разпрострял много бързо. Обитателите на първия етаж излезли веднага, от втория етаж пък мъж извел жена с дете. Това бил синът на загиналата, който се върнал да спаси и майка си, но не успял. Според пожарникари, мъжът бил обгазен и припаднал. Бил отведен за преглед в болницата, където било установено, че е натровен с газови изпарения.

Други пострадали при пожара няма, каза директорът на РС ПБЗН Дарин Димитров. Пламъците били потушени за около два часа, спасени са съседните сгради. Причините за пожара се изясняват, произшествието е посетено от Дежурната оперативна следствена група на РУ Добрич.

От пресцентъра на Министерството на вътрешните работи съобщиха, че са нанесени значителни материални щети при пожара. Унищожено е домашно имущество, 60 кв. м таван, 20 броя мебели, 7 кв. м дограма , опушени са 150 кв. м стени и лични документи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *