Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Седмицата започва с топли дни

Слънцето ще се задържа по-често на небето днес. Облачността ще е разкъсана, малко по-значителна в източната половина на страната.

Вятърът ще е слаб. Температурите ще са в интервала от 8 до 13 градуса.

В северозападната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина и по долината на река Струма ще е най-топло. В планините термометрите ще показват между 0 и 5 градуса. Вятърът ще е силен по високите части. Заради снеготопенето и сравнително високите температури за сезона има опасност от лавини.

Новата седмица започва с поредната аномалия тази зима – и в понеделник, и във вторник температурите в много райони в най-топлата част на денонощието ще са около и над 15 градуса. В първия ден на седмицата видимостта в сутрешните часове, особено в източната половина на страната, ще е понижена заради ниска мъгли.

В четвъртък от северозапад се очаква нахлуване на студен въздух. Над Балканите ще премине средиземноморски циклон с валежи от дъжд и сняг. На този етап моделите за прогнозиране предвиждат по-значителни валежи в западните и централните райони на Северна България и в планините на Южна. Дневните температури ще паднат наполовина.

За почивните дни обаче времето отново ще поеме пролетен курс.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *