Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

bTV обогатява пролетния сезон с нова документална поредица – „Неразказано в историята“

Първият филм “Паметникът на свободата” ще се излъчи на 3 март в праймтайм

 

„Неразказано в историята“ e новата документална поредица на bTV, която зрителите ще могат да проследят на национални празници и други специални дати. Единствена по рода си в ефира, предназначена за излъчване в праймтайм, тя ще представя интересни моменти от българската история през личните истории на участниците в нея. Първият филм от „Неразказано в историята“ – „Паметникът на свободата“ – ще бъде излъчен на 3 март от 20,00 часа.

 

С модерна визия, симбиоза между факти и кинематографични възстановки, епизодите от поредицата ще носят не само документална информация, но и силен емоционален заряд. Отделните серии ще представят познати и непознати исторически събития и личности, ще бъдат осветлени някои малко известни любопитни факти, които обаче могат да се окажат с огромна значимост. Кой е построил паметника “Шипка”, къде е гробът на Левски, какво се крие зад имената на столичните улици, са само част от темите на епизодите.

 

Съдържанието и стилистиката на филмите, тяхното съдържание и значимост правят поредицата подходяща за зрители от всякаква възраст. А образователният характер на историите ги прави подходящи и за тийнейджъри и дори за по-малките ученици.

 

Изпълнителен продуцент на „Неразказано в историята“ е „Телеман“.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *