Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

MasterChef стартира с предизвикателството на златната престилка и още по-високи кулинарни очаквания

В понеделник от 21:00 часа по bTV Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще посрещнат новите претенденти за титлата MasterChef на България и голямата награда от 100 000 лева. В шестия сезон на любимото кулинарно шоу пред хоби-готвачите стои ново предизвикателство – да впечатлят журито толкова много още от първата си среща, че да заслужат не само бяла, но и златна престилка. Новият елемент в играта ще даде възможност на всеки един от журито да даде това отличие на хоби-готвача, който го впечатли изключително много със своето ястие на кастингите, независимо от вота на колегите си. А тримата безспорни таланти, притежатели на златната престилка, ще се класират директно в селекцията на топ 16 най-добри любители кулинари и ще избегнат елиминацията след кастингите.

Прецизно филетиране, майсторско флабмиране и изящно аранжиране с впечатляващи цветове и текстури ще зарадват журито с пир за сетивата. Те ще опитат авторски предложения за морски дарове, домашна паста, здравословни десерти, ястия от традиционната българска кухня и екзотични рецепти от Австралия и Азия. Уверени играчи ще поемат рискове с избора си на представителна чиния, стратези ще заложат на добре оттренирани комбинации, а някои ще се сблъскат с неочаквани проблеми и ще импровизират в презентацията си.

Българи, върнали се от чужбина и чужденци, избрали България за свой дом ще покажат пред Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу разбирането си за MasterChef храна. Сред желаещите да се сдобият с престилка зрителите ще видят вокалиста на метъл бандата Urban Grey – Добромир Ганчев, „Мис тяло“ – Кристина Казакова, виетнамска магьостница на клечките и млада двойка, запознала се в САЩ. Но всички те ще трябва да прескочат „висока летва“, защото журито ще бъде още по-взискателно към идеите и изпълнението им.

Надежди, притеснение, самоувереност и решимост ще се редуват с радостни усмивки и разочарование от допуснати грешки. В същото време любовта ще покаже своите различни лица  – към храната, стила, изкуството, близките и към партньора. Дали обаче тя ще е достатъчна, за да спечели одобрението на топ-кулинарите? До колко е подготвено шестото поколение хоби-готвачи за авантюрата MasterChef, как се готви с дълъг маникюр и ще грабне ли някой златна престилка – в понеделник от 21:00 часа по bTV

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *